Az UNICEF kezdeményezésére szeptember 20-a a Gyermekek Nemzetközi Világnapja. Ebből az alkalomból egy rajzversennyel egybekötött adománygyűjtő akciót hirdetettünk meg, amelyhez számos miskolci oktatási intézmény is csatlakozott. Az akció során összegyűlt rengeteg játékot és hasznos ajándékot miskolci és Miskolc környéki rászoruló gyermekekhez juttatta el a Páli Szent Vince Szeretetszolgálat.

 

A Miskolc Kártya rendszer alapkoncepciójának kulcsfontosságú eleme a miskolci identitástudat, a „miskolciság” szemléletének erősítése – e gondolatok jegyében, és a világnap alkalmából városunk és agglomerációnk nehéz sorsú gyermekeire gondolva fordultunk a segíteni akaró miskolci családokhoz, felnőttekhez és gyerekekhez.

Az akcióhoz csatlakozott 9 helyi oktatási intézményben és a Miskolc Kártya Ügyfélszolgálatán az akció időtartama alatt több, mint 50 doboz és zsák hasznos ajándék gyűlt össze (köztük használt ruhák, játékok, könyvek, plédek, törölközők), amelyeket a Miskolcon 17 éve működő Páli Szent Vince Szeretetszolgálat juttatott el a leginkább rászoruló miskolci és Miskolc környéki gyerekek számára.

Az adománygyűjtés mellett a közreműködő általános iskolák tanulói a rajzverseny keretén belül vidám rajzokkal, jelképes üzenetekkel is kedveskedhettek a többi gyermeknek, saját képeikkel kifejezve szeretetüket, együttérzésüket. Számos nagyszerű alkotás született. Volt köztük az ajándékozást középpontba helyező, és a gyermeki boldogságot, a mindennapi idillt megelevenítő rajz egyaránt.

 A Játékban résztvevő intézmények tanulói közül a legjobban sikerült művek készítői jutalomban részesültek, mely révén ellátogathatnak a Barlangfürdőbe, valamint a Miskolci Állatkert és Kultúrpark vendégei lehetnek.

 

Ezúton is szeretnénk köszönetünket kifejezni az akció minden támogatójának:

  • miskolci és Miskolc környéki családok, felnőttek és gyerekek, akiknek az adományokat köszönhetjük
  • 10. sz. Petőfi Sándor Általános és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola
  • Avastetői Általános, Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény
  • Bársony János Általános Iskola
  • Herman Ottó Általános Iskola és Munkácsy Mihály Alapfokú Művészetoktatási Intézmény
  • II. Rákóczi Ferenc Általános és Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Iskola
  • Kisboldogasszony Óvoda
  • Szabó Lőrinc Általános és Német Két Tanítási Nyelvű Iskola
  • Széchenyi István Általános és Alapfokú Művészeti Iskola
  • Szent Imre Katolikus Általános Iskola
    akik az adománygyűjtésben közreműködtek, és munkájukkal segítették annak sikerét
  • Miskolci Turisztikai Kft., akik a rajzverseny díjait ajánlották fel
  • Papír Pont Kft., akik a rajzok elkészítéséhez szükséges kellékeket biztosították
  • Páli Szent Vince Szeretetszolgálat dolgozói, akik az adományok szétosztását végzik, ezzel is gondoskodva a rászoruló gyermekekről

 

Fotók itt

-->

A bejegyzés trackback címe:

https://miskolckartya.blog.hu/api/trackback/id/tr212385371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pillangógirl 2010.11.10. 10:14:00

Nagyon tetszik a dolog!!! Mindig jó látni, ha egy cég, vagy akár egy városkártya üzemeltető kicsit tovább tekint a saját mindennapjain, és még, ha csak az erőforrásait, kapcsolatait megmozgatva, közvetve segít a rászorulókon, pláne jó ezt látni, ha mindennek a legártatlanabbak a gyerekek állnak a középpontjában. Örömmel olvastam a kezdeményezésről, remélem lesz még ilyenre példa...

Miskolc Kártya admin 2010.11.10. 10:18:48

@pillangógirl:
Örülünk, hogy Ön is pozitívan látja a kezdeményezésünket. Szerencsére sikerült nagyon sok jó szándékú miskolcit megszólítanunk, akik rengeteg hasznos felajánlással támogatták az akció sikerét és a ezzel a rászoruló kicsiket!

A tervek szerint az akciót hagyományteremtő céllal hoztuk létre, így szeretnénk minden éven megismételni.

Miskolc Kártya admin
süti beállítások módosítása