A Miskolc Kártya tulajdonosok körében végzett kutatásunk során arra voltunk kíváncsiak, hogy a miskolciak milyen fürdőzési szokásokkal rendelkeznek, milyen típusú fürdőlétesítményeket kedvelnek, illetve Miskolcon hol szeretnék azt igénybe venni.

A kutatás eredményét látva elmondható az, hogy a megkérdezettek legtöbbször Miskolcon, Tiszaújvárosban vagy Hajdúszoboszlón frissülnek fel a forró nyári napokon, nemhiába hiszen ezek mellet szól a közelség, és a vonzerő is. Habár Miskolcon sokan vesznek igénybe egy-egy fürdőlétesítményt – valószínűleg, mert helyben van – elégedettség szempontjából alacsony pontszámot ért el a város.

 

 

 

 

 

 

 

 

Az egyes fürdőtípusok közül legtöbben a strandot kedvelik, a többit közel azonos arányban jelölték meg a válaszadók, azonban egy új fürdőhely megépítése esetén már inkább egy aquaticum élménydús világát élveznék, bár sokan maradnának a strand nyújtotta egyszerűbb lehetőségeknél.

Megejelentek az életkori sajátosságok is, hiszen az aquaticum megépítését a fiatalabb korosztály támogatja, míg a középkorosztály inkább strandot szeretne, az idősebbek igényeit pedig egy csendesebb, mentalitásukhoz jobban illő termálfürdő vagy uszoda elégítené ki.

A helyszínként felkínált három lehetőség közül a miskolciak viszonylag egyhangúlag Miskolc-Tapolcán tudnának elképzelni egy új fürdőlétesítményt. Ennek oka valószínűleg a régi strand emlékének jelentőségét, és a kedvelt fürdőhelyhez való ragaszkodás mértékét tükrözi.

 Azonban egy ilyen kérdés esetében érdemes azt is megvizsgálni, hogy egy új létesítménynek a helyieken kívül ki a célcsoportja, kinek a véleményét érdemes inkább számításba venni, illetve nem szabad elfelejteni egy új, európai színvonalú létesítmény környezetformáló hatását sem.

A Selyemréti Strandfürdő támogatási szerződésének nemrégiben történt aláírásával, és az 5 medencés fürdőkomplexum megvalósulásával a későbbiekben talán a kutatás során kapott néhány eredmény változni fog, a miskolci lakosok és az ide látogató vendégek pedig meg lesznek elégedve a fürdőzési lehetőségekkel városunkban.

A bejegyzés trackback címe:

https://miskolckartya.blog.hu/api/trackback/id/tr702385362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása