A tipikus őszies, kissé hűvös, időnként szeles és szemerkélő esővel tarkított napon is sokan ellátogattak a Gárdonyi Géza Művelődési Ház parkjában megrendezett Családi Állatbarát Napunkra, ahol a főszerep valóban az állatoké volt. Nagyon sokan nem egyedül érkeztek, hanem a program felhívásának megfelelően családjukkal, kis kedvencükkel látogattak ki a rendezvényre.

 

 

Az érdeklődők tanácsot kérhettek, és persze kaptak is a Dacos Kutyakozmetika vezetőjétől, Judittól, aki többek között az otthoni kutyaápolás rejtelmeibe avatott be mindenkit.

Dr. Újaczki Tibor állatorvos a kihozott állatok esetében végzett a gazdik kérésére állapotfelmérést, egészségügyi szűrést, de ezekben a kérdésekben tanácsot is adott. A doktor úr elmondta, hogy azok a kisállatok, amiket a rendezvényen látott nagyon jó fizikai állapotnak örvendenek, és nagyon örül, hogy ennyi felelős állattartóhoz volt szerencséje.

A Miskolci Makogó Egyesület a vadászgörények szószólójaként mutatta be ezeket a sokszor tévesen megítélt és félreismert, kedves kis állatokat, akik nagyon barátságosak, játékosak és okosak – mindössze csak megfelelő törődésre és foglalkozásra van szükségük.

A Szánhúzó Fajtamentés Alapítvány egyik tagja segített abban, hogy mindenki megismerhesse ezt a különleges kutyafajt, akik habár nagyon szépek, még igazi dolgos, erős kutyusok. Ezt Rami, a szánhúzó fajtát képviselő szamojéd kutyus is bizonyította.

A Miskolci Állatsegítő Alapítvány két imádnivaló kiskutyával képviseltette magát a rendezvényen, akik habár  szinte mindenki szívébe belopták magukat, a nap végén mégis utaztak vissza az alapítvány telephelyére a többi gazdára váró/vágyó társukhoz.

A jó szándékú emberek azonban adományaikkal támogatták a rendezvényen megjelent alapítványokat, akik a kisállatok nevében nagyon hálásak ezért.

A délután folyamán a Mancs a Kézben Egyesület tartott bemutatót, ahol tanúi lehettünk, hogy az ember legjobb barátja mire is képes – milyen egy engedelmes kutya, milyen egy frizbiért a levegőbe ugró, önfeledten játszó „sportoló”, és milyen az, amikor felnőttek, gyermekek beilleszkedését, terápiáját segíti egy-egy ilyen kisállat. Elismerés illeti mindezért a munkáért a kutyusokat és a gazdikat egyaránt. A bemutató után bárki megismerkedhetett ezekkel a négylábúakkal is közelebbről, illetve tanácsot kérhetett Vida Zsuzsa kutyakiképzőtől a saját kedvencével kapcsolatban.

Az állatokról szóló programokon túl a gyerekek, sőt még a kedvencek is rajzolhattak, festhettek kedvükre a rendezvényen, továbbá egy állatokkal kapcsolatos kvízben megmutathatták tudásukat.

A rendezvény zárásaként sor került a korábban meghirdetett pályázataink és a helyszínen kitöltött kvíz legjobbjainak kihirdetésére és a nyeremények, díjak átadására.

A díjakat ezúton is köszönjük partnereinknek:

Falánk Fanny Cukrászda

Bátor Laca Fotóstúdió

Kutyafarm Állateledel Bolt

REGIO Játék

 

Bízunk benne, hogy a program elérte a célját, és sikerült felhívnunk a figyelmet a felelős állattartásra, az állatok életünkben betöltött szerepére, szeretetük fontosságára, és mindenki jól érezte magát, aki ellátogatott a rendezvényre.

 

Fotók itt

A bejegyzés trackback címe:

https://miskolckartya.blog.hu/api/trackback/id/tr422397616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása